KONCEPCJA ZESPOŁU BUDYNKÓW BIUROWEGO ORAZ SOCJALNO-GARAŻOWEGO DLA ZAKŁADU PRODUKCYJNEGO MATERIAŁÓW SIEWNYCH I PASZY W WĄSOSZY GÓRNEJ K/CZĘSTOCHOWY

Inwestor: prywatny
Koncepcja: 2013
Lokalizacja: Wąsosza Górna k/Częstochowy
Pow. zabudowy: 132 m2, 275 m2
Pow. użytkowa: 173 m2, 236 m2

Teren zakładu usytuowany jest na obszarze wiejskim porośniętym drzewami oraz niższą dziką roślinnością, stąd architektura budynków miała współgrać z otaczającą je naturą oraz być łatwą w utrzymaniu. Budynek biurowy jest dominantą architektoniczną na osi wjazdu na teren przedsiębiorstwa. Przewidziano w nim stanowiska pracy właściciela i sekretarki, zaplecze socjalne oraz część prywatną właściciela zakładu, a także antresolę . Budynek zaplecza socjalnego pracowników fizycznych oraz garażu zaprojektowano o prostej bryle przekrytej dachem dwuspadowym, nawiązując do formy wiat i magazynów istniejących na terenie zakładu. Wykończenie elewacji zaprojektowano z cegły klinkierowej.

Free Joomla Lightbox Gallery